Foglalkoztató munkafüzetek

„Az újszülöttet nem lehet azonnal bárkinek és bárhogyan megérintenie. Óvjuk, védjük őt. Szeretném, ha megtanulnánk ezt a természet élőlényeivel – a növényekkel, állatokkal kapcsolatban is. Ehhez ad útikalauzt a Vadonsuli – az állatok birodalma című könyv és a Vadonsuli foglalkoztató munkafüzete.”

Kedves Felnőttek és Gyerekek!  

Ha van kedvetek, akkor a Foglalkoztatók feladatainak megoldása után játsszatok együtt!  Emlékezetből mondjátok el, milyen állatok szerepeltek a feladatokban! Kezdetben 5-6 állatnevet említsetek, majd emeljétek az állatnevek mennyiségét!  A szüleitek, tanáraitok segítségével állítsatok össze egymás számára hasonló feladatokat ismert védett állatokkal és növényekkel is, majd oldjátok meg azokat!  Ti is nyomozzatok az állatok birodalmában! 

Gábor Emese – Subicz Beáta – Balázs Réka

Bumbucka, a földikutya

Foglalkoztató kicsiknek és nagyoknak

Mesés feladatok Bumbucka, a földikutya című mesekönyv történetei alapján. 

Légy Te is természetvédő! Olvass a lábnyomokban! Nyomozz! Ismerd meg, milyen élőlények élnek a föld alatt! Ha elolvastad a Bumbucka, a földikutya című mesekönyvet, könnyebben el tudod majd végezni a feladatokat.

Subicz Beáta

Vadonsuli – az állatok birodalma

Foglalkoztató kicsiknek és nagyoknak

Élővilágunk rendkívül sokszínű és változatos. Nemcsak külső megjelenésük érdekes, hanem elnevezésükben is különlegesek. Fura nevű állatok, amelyekről nem is hallottunk, pedig környezetünkben élnek. Ha elolvasod a Vadonsuli – Az állatok birodalma című mesekönyvet, majd megoldod a foglalkoztatóban található feladatokat, rövid bepillantást kapsz hazánk védett- és fokozottan védett állatainak különleges életébe. A munkafüzetben a játékos, fokozatosan nehezedő feladatok sokoldalúan fejlesztik a motivációs készséget, észrevétlenül a kognitív funkciókat (érzékelés, észlelés, figyelem, emlékezet, gondolkodás), a térbeli tájékozódó képességet, az analitikus-szintetikus gondolkodást. Összekapcsolják a két agyfélteke működését, ezáltal fejlesztik az általános intelligenciát, a kreatív gondolkodást, és a szociális készséget. A feladat-megoldások felfedezése közben észrevétlenül fejlődsz.