A kiskunságba látogatott a holland királyság budapesti nagykövete

A Kiskunsági Nemzeti Park Alapítványnál és egyben a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságon is látogatást tett Gajus Scheltema úr, a Holland Királyság budapesti nagykövete. Látogatásának kiemelt célja az alapítvány Duna-Tisza közi természeti értékmegőrzésért folytatott tevékenységének, valamint természetvédelmi szemléletformáló munkájának támogatása volt.

A Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége által biztosított támogatást a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány egy népszerűsítő, grafikákkal illusztrált, nem csak gyermekeknek szóló ismeretterjesztő mesekönyv megjelentetésére, továbbá a Kiskunságban megvalósuló természetismereti célú, szemléletformáló programokra kívánja felhasználni.

Scheltema nagykövet úr szabad idejében, magánemberként szívesen jár madarászni, így látogatása során felkereste a Kiskunsági Nemzeti Park területén található Kelemen-széket is.

A Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány 1990-ben alakult meg. Alapító tagjai: a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Gemenc Erdő és Vadgazdálkodási Zrt., a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., az Erste Bank Hungary Nyrt., a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar, valamint az Aggteleki, a Bükki és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságok.

Programjaival és céljaival a környezettudatos gondolkodást, a fenntartható fejlődés elvét segítő táj- és természetvédelmi célokat, illetve ezzel szorosan összefüggő társadalmi szemléletformálást szolgáló programok megvalósulását támogatja és segíti. Tevékenységi köréhez tartozik a természetvédelem, állatvédelem, a természetvédelem jelentőségének propagálása, természetvédelmi ismeretnyújtás, azok népszerűsítése, a természetvédelmi tevékenység ösztönzése, a természetvédelemért tevékenykedők munkájának elismerése, a természetismereti nevelési tevékenységek, programok támogatása a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén.