Madarak a ház körül

Gyermeknap a Kontyvirág Erdei Iskolában

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány 2016. december 15-én adományozási szerződést kötött az alapítvány természetvédelemmel kapcsolatos oktató és nevelő tevékenységéhez kötődő, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Természet Házában, valamint a működési területén zajló terepi programok, kirándulások, versenyek és természetismereti foglalkozások megvalósítása érdekében.

Az alapítvány – adomány felhasználásával – megvalósított második programja.

Helyszín: Tőserdő, Lakitelek

Időpont: 2017. május 6.

Az alapítvány egész napos gyermekprogramot szervezett, melynek témája az ártér élővilága és házunk-kertünk madarainak megismertetése zenés, játékos foglalkozás keretében. A program túrával kezdődött, majd madárgyűrűzés követte. Az egész napos program során – kézműves foglalkozások, odúépítés, természetismereti vetélkedők – segítettek az egyes madárfajok életmódjának, veszélyeztetettségének, megőrzésük fontosságának megismertetésében. A programot Gryllus Vilmos „Muzsikáló madárház” előadása zárta.

Támogatásuknak köszönhetően – a programok biztosítása mellett, lehetőségünk volt halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részvételét is támogatni, így a rendezvényre a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Bács-Kiskun Megyei Területi Igazgatóság tiszakécskei területéhez tartozó gyermekei részére külön autóbuszt biztosítunk, hogy eljussanak programjainkra.