Természetismereti kirándulás a Kolon-tóhoz

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány 2016. december 15-én adományozási szerződést kötött az alapítvány természetvédelemmel kapcsolatos oktató és nevelő tevékenységéhez kötődő, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Természet Házában, valamint a működési területén zajló terepi programok, kirándulások, versenyek és természetismereti foglalkozások megvalósítása érdekében.

Az alapítvány – adomány felhasználásával – megvalósított harmadik programja.

Helyszín: Kiskunsági Nemzeti Park Kolon-tó területegysége (Izsák)

Időpont: 2017. június 21.

Az alapítvány egész napos gyermekprogramot szervezett a Kiskunsági Nemzeti Park Kolon-tó területegységére. A résztvevők Izsák településről lovas kocsikkal közelítették meg a védett területet, ahol a területtel történő ismerkedés bemutató madárgyűrűzéssel kezdődött: a Madárvártán dolgozó szakemberek a térségben előforduló madárvilággal közvetlen testközelből ismertették meg a gyerekeket. Majd buckatúra és magasleses terület megfigyelés következett. A Kolon-tavon végrehajtott élőhelykezelést (nagy vízi kotrást) csónakból, az élővilágot – játékos kísérletekkel és feladatokkal – pedig partról figyelhették és ismerhették meg a gyerekek. Az aktív, sok-sok mozgást igénylő feladatokat a Madárvártán interaktív gyermekfoglalkozás követte.

A nap végén minden résztvevőt lovas kocsik szállították vissza Izsák településre.

Támogatásuknak köszönhetően – a programok biztosítása mellett, lehetőségünk volt halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részvételét is támogatni, így a rendezvényre a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Bács-Kiskun Megyei Területi Igazgatóság tiszakécskei területéhez tartozó gyermekei részére külön autóbuszt biztosítunk, hogy eljussanak programjainkra.