Túzokünnep Bösztörpusztán

A Kiskunsági Nemzeti Park Alapítványnál és egyben a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságon is látogatást tett Gajus Scheltema úr, a Holland Királyság budapesti nagykövete. Látogatásának kiemelt célja az alapítvány Duna-Tisza közi természeti értékmegőrzésért folytatott tevékenységének, valamint természetvédelmi szemléletformáló munkájának támogatása volt.

Az egész napos családi program során 10:00 – 14:00 óráig természetismereti séták, nemzeti parki termék bemutató és vásár, előadások, játszóház, majd egy a délutáni túra során a túzokok násztáncának (dürgés) megfigyelése adott élményeket a látogatóknak.

A rendezvény nyílt, bárki számára megtekinthető volt. Azonban – támogatásuknak köszönhetően – a programok biztosítása mellett, lehetőségünk van halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részvételét is támogatni, így a rendezvényre a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Bács-Kiskun Megyei Területi Igazgatóság tiszakécskei területéhez tartozó gyermekei részére külön autóbuszt biztosítunk, hogy eljussanak programjainkra.